Rødbeter | Catering Oslo
HANDLEKURV
    Total: 0,-
    Til handlekurv
    LOGG INN
    Brukernavn (E-post)
    Passord:

    Rødbeter

    Den senere tid har rødbete har vært litt borte fra det norske kostholdet
    og de fleste kjenner kanskje den syltede kjøpevarianten på glass aller best.
    Men, nå har mange fått øynene opp for denne tradisjonsrike rotfrukten i sin ferske,
    smaksrike og svært anvendelige form.
    Det gleder oss!

    Denne grønnsaken er veldig rik på folsyre og inneholder mye mineraler særlig
    jern, kalsium, magnesium og kalium.
    Den høye mengde folsyre i rødbeter er en av hovedårsakene til at regelmessig
    bruk blant annet kan redusere risiko for hjerte-/kar-sykdommer.
    Er du gravid eller ønsker å bli det er det også god grunn til å ta inn rødbeter i kostholdet.

    Rødbeter passer til det meste og kan brukes på flere måter, både pannestekte,
    kokte, saltbakte, moste og gratinerte.
    Prøv gjerne rødbeter lagvis sammen med dine fløtebakte poteter. NAM!

    Nå som det nærmer seg jul er det fantastisk å sylte de røde herlighetene.
    Passer like godt til de gode julebrunsjene som til varmretter.

    I Matspecialen serverer vi vår julesylte sammen med rødbeter og det smaker himmelsk.
    http://www.matspecialen.no/Meny/Julemeny/Julekoldtbord-og-platter/Juletapas

    Julegavetips! Hvorfor ikke lage et glass med hjemmelagde syltede rødbeter?
    Enkelt, godt og en superfin gave til noen du er glad i.

    Rødbeten er mild og søt på smak og blir ofte godt likt av barn.
    Denne fargerike suppen har vi hatt hell med hos de små.

    Rødbetsuppe med cottage cheese


    Ingredienser
    6 rødbeter (á ca 150 gram)
    1 løk
    1 l hønsebuljong (helst hjemmelaget kyllingkraft)
    3 dl kremfløte
    ¼ ts salt
    1 knivsodd sort pepper
    3 dl Cottage cheese
    2 ss gressløk (hakket)



    Fremgangsmåte
    Smelt litt smør i kasserollen. Skrell løken og hakk i biter, blankes i smøret. Skrell rødbetene og skjær dem i skiver.
    Tilsett hønsebuljongen og kok suppen i ca. 15 minutter.
    Hell i fløten og la suppen koke opp.
    Bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt.
    Smak til med salt og pepper.
    Server suppen med cottage cheese og strø over gressløk.

    PS! For en litt mer ”voksen” smak kan du gjerne bytte ut cottage cheese med chevre eller fetaost og krydre
    etter egen preferanse. Smaker nydelig og friskt uansett!


    Tekst, bilde og oppskrift utarbeidet i samarbeid med Sunt Hjem AS
    Se deres Facebook side her.

    loader
    << Forrige        2 of 12        Neste >>