Får i kål oppskrift | Matspecialen
HANDLEKURV
    Total: 0,-
    Til handlekurv
    LOGG INN
    Brukernavn (E-post)
    Passord:

    Får i Kål

    De fleste nordmenn anser fårikål som Norges nasjonalrett.
    Så viktig er denne retten for oss, at den har en egen dag.
    Sesongen er på hell nå, men hva med å riste litt i gamle tradisjoner og la deg inspirere av østen?
    Tilbered dette tradisjonsrike måltidet med chili, hvitløk og ingefær og vi lover at gjestene
    kommer til å snakke om dette festmåltidet i lang tid!

    Vilt og beiteforede dyr gir næringsrikt kjøtt med god proteinkvalitet og en god
    balanse mellom omega-3 og -6 fettsyrer.

    De siste ti årene er det gjort mange vitenskapelige studier som viser kålens
    betydning når det kommer til god helse.
    Kål inneholder en rekke viktige stoffer, som blant annet glukosinolater, pektin og antioksidanter.
    Disse stoffene har betydning for immunforsvaret vårt og mye tyder på at kål kan beskytte oss
    både mot kreft og hjerte- karsykdom.
    Som vi var inne på med kjøttkraft for noen uker siden, det er mye god næring i bein og marg.
    Putt dette i en gryte med kål og du har skikkelig supermat!

    Har du tenkt over at all den fantastiske smaken i en gryte med fårikål kommer fra helt enkle ingredienser?
    Lam, kål, salt og pepper. Ingen kunstige tilsetninger, bare hel, ren og naturlig mat!

    Tradisjonell fårikål



    Til 4 porsjoner

    1 kilo fårikålkjøtt
    1 kålhode, ca 1 kilo
    Hel pepper
    Salt
    Pepper
    5 dl vann

    Slik gjør du:

    Kutt opp kål i biter. Legg kjøtt og kål lagvis, salte og pepre for hvert lag.
    Ha i noen hele pepperkorn og fyll opp med vann.
    La dette koke opp og la så småkoke under lokk til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Minst 2-3 timer.

    Velbekomme

    Tekst og oppskrift utarbeidet i samarbeid med Sunt Hjem AS


    loader
    << Forrige        4 of 12        Neste >>