Cateringhistorie | Catering Oslo | Matspecialen
HANDLEKURVclose
    Total: 0,-
    Til handlekurv
    LOGG INNclose
    Brukernavn (E-post)
    Passord:

    Litt cateringshistorie

    Høydepunkter 1991 - 2017

    En sensommerkveld i 1991 sitter nybakt kaféeier Jan Nielsen med et eksemplar av det som skal bli starten på et fantastisk mateventyr; cateringbrosjyren til Bryn Café AS. Deretter bærer det fra dør til dør hos lokale bedrifter med gratisporsjoner med danskinspirerte snitter og smørbrød.

    Vi skriver 1996. Cateringsalget har for lengst passert omsetningen i kaféen og virksomheten har ikke flere rom å vokse i. Jan Nielsen får tips om ledige lokaler i Ole Deviks vei, en sokkeletg. Hvor det har blitt drevet bedriftskantine.

    Samtidig legges en av byens eldste cateringbedrifter, Matspecialen AS (1961), ut for salg. Våren 1997 blir avgjørelsen tatt; Matspecialen kjøpes og en stor ute- og innvendig ombygning av lokalene i Ole Deviks vei utføres. Jan Nielsen som opprinnelig er muremester fra Danmark, står selv som byggeleder med stor egeninnsats. I november kan de fusjonerte bedriftene flytte inn i 300 m2 moderne produksjonslokaler, under navnet Matspecialen AS.

    Påfølgende sommer blir det oppført en glasspaviljong i tilknytning til cateringkjøkkenet som rommer en liten kafé. Allerede året etter blir kaféen tatt i bruk som kontorlokaler, som det første i en lang rekke ekspanderingsledd. Fusjonen har vært en stor suksess og alt i 2001 blir det behov for vesentlig mer plass. Etasjen over blir tatt i bruk, først og fremst til etablering av eget konditori. Her utøver snart konditor og tidligere kjøkkensjef på hotell Continental, Robert Bruun, sine kakekunster.

    Sommeren 2002 blir Kjelsås Catering AS oppkjøpt med ansatte og materiell, samtidig som bygging av selskapslokaler i 2. etg. igangsettes og innvies året etter.

    I 2005 slutter også To Små Kokker AS seg til Matspecialen AS og i perioden 2008-10 henvises også kunder fra Art Catering AS, Annikens Matglede (Nittedal) samt Smørbrødsalongen AS (Lillestrøm) som alle har innstilt sine virksomheter, direkte til Matspecialen AS.

    Sommeren 2010 må store deler av selskapslokalene vike for større plass til konditori og administrasjon og det investeres i nye produksjonsrom og 100 m2 lagerlokaler. Før året er omme, overtar Matspecialen AS cateringbedriften Knoll & Tott AS og er med dette det største cateringselskapet i Oslo-regionen.

    I 2011 feirer Matspecialen AS stolt sitt 50-års jubileum og mottar nå ordre for levering så langt Nord som Gardermoen. Distribusjonen foregår med bilpark fra Toyota utstyrt med moderne kjøleanlegg.

    Høsten 2012 tar varmtkjøkkenet i bruk over 200 m2 nye lokaler med topp moderne produksjonslinjer for storproduksjon og pakking, en investering på 6 mill. kroner. Markedsekspansjonen fortsetter mot Asker/Bærum og Ås. Totalt disponerer Matspecialen AS nå 1800 m2 bygningsmasse i Ole Deviks vei.

    I 2014-16 overtar Matspecialen AS kunder fra konkursrammede Klappet og Klart AS, Bordets Gleder i Skedsmo, Royale Catering, Høybråten Catering og Muratti Catering. Bilparken fornyes med nye Mercedes Sprintere spesialbygget i Tyskland og det bygges eget tankanlegg for miljøvennlig drivstoff. Den årlige omsetning nærmer seg magiske 50 mill. kroner

    Vinteren 2017 åpner Jan Nielsen gormetrestauranten À Láise i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo.



    loader